Sirkka Riekkola

Autodidakt - självlärd konstnär! Jag ser framåt och är öppen till nya möjligheter att bejaka det kreativa hos mig! Öppet sinne leder ofta till många spännande möten och lösningar med olika tekniker så väl i motiv och material. Senaste tiden har jag använt mycket akryl, men jobbar även med olja och akvarell, även jobbat med grafik och lite skulptur.
Inspirationer till mina målningar hittar jag från naturen här uppe och möten med människor ger ibland behov att uttrycka känslorna på duk. Naturen från Abisko, Nikkaluokta, Tornedalen ger verkligen behov att måla, men mycket kommer direkt från hjärtat, oftast i abstrakt form!
Jag har deltagit i olika kurser inom måleri; sommaren 2008 var jag i världsberömd konstnär Reidar Särestöniemis ateljémiljö i Finland. Min konstnärlighet har alltid funnits men kunskap och teknik har vuxit fram genom att jag studerat och läst konstböcker och sedan övat mig fram. För mig är känslan jätteviktig, det är den som styr mina händer. Jag önskar att få leka med denna känsla resten av livet.

Mob. 070 – 34 74 513

konst_sirkkariekkola